HYUNDAI Atos
HYUNDAI Atos
Klik på fotoet for at få vist et større
( så teksten på bilens side kan læses ).
Siden er oprettet 02.09.2007.

Brdr. Engberg - HYUNDAI i Nykøbing F. ( tidligere Idestrup ) åbner filial i Maribo den 1/1-2008

Se fotos fra byggearbejdet ved at klikke på denne tekst - ( åbner i nyt vindue ).

Link til Brdr. Engberg's hjemmeside

Som det har været omtalt i dagspressen er HYUNDAI forhandler Brdr. Engberg ( Nykøbing F. & Idestrup ) i gang med at bygge såvel udstillings- som værkstedsfaciliteter på Werner Larsens Vej i Maribo's nordlige industrikvarter.

Werner Larsens Vej er en nyanlagt vej i byens industrikvarter og HYUNDAI forhandleren får bla. Postdanmark som nærmeste nabo. Navnet "Werner Larsens Vej" er, som de øvrige vejnavne i kvarteret, opkaldt efter én af Maribo's borgmestre.

For én som mig fra autobranchen er det dejligt at se andnu en aktivitet blive føjet til erhvervslivet i Maribo, en aktivitet der utvivlsomt vil gavne os alle i autobranchen på Midtlolland. Frimann Biler har netop i begyndelsen af dette år overtaget byens Citroën forhandler, BILHUSET, og er her i færd med bygningsmæssige udvidelser - en udvidelse der skal munde ud i at TOYOTA igen bliver repræsenteret i Maribo - i øvrigt på samme adresse som husede TOYOTA i prioden 01. juli 1977 til 15. nov. 1978. ( når perioden er beskrevet så nøjagtigt skyldes det at jeg selv arbejdede i virksomheden ).

Med Brdr. Engberg's placering af en filial i Maribo bliver der rig mulighed for at erhverve en HYUNDAI person- eller varebil i Domkirkebyen idet OH BILER ved byens vestlige indkørsel stadig vil være at finde i listen over Autoriserede HYUNDAI forhandlere. Dette forhold skyldes at forhandlerkontrakterne som bilforhandlerne og bilimportører indgår skal være tilpasset de krav der stilles fra EU vedr. fri konkurrence.

Iflg. disse EU bestemmelser kan alle bilforhandlere frit etablere en filial / afdeling i en anden forhandlers distrikt . En dansk bilforhandler kan dermed også frit etablere sig i et andet land såfremt det ønskes - fordelen ved dette er nu indskrænket idet bilfabrikkerne har harmoniseret bilpriserne ( eksportprisen ) i de enkelte lande. Danmark har tidligere været begunstiget af lave priser fra bilfabrikkerne på grund af vore høje registreringsafgifter.

Velkommen HYUNDAI / Brdr. Engberg - Maribo den kommende "bilby".

Med venlig hilsen

Jørn Jørgensen   /   JAU2 - Jørns Auto & PAVA Center.