Denne side er oprettet 23.09.2007 - Siden er opdateret 24.02.2008.

Brdr. Engberg åbner filial i Maribo 01. januar 2008.

( Åbningsdagen er revideret til lørdag den 01. marts )
En autoforhandling bliver til. Nedenfor vil blive vist fotos fra byggearbejdet på Werner Larsens Vej i byens nordlige industriområde.

Det er jo ikke "hver dag" at der i Maribo ( eller nærmeste omegn ) skyder en autoforhandling op ude på den bare mark. I min tid i autobranchen ( jeg kom i lære 1/8-1971 ) er det kun sket 2 gange tidligere, nemlig FORD forhandlingen der i 1972 blev bygget af Poul Hartman på Brovejen ( nu GREENLINE ) og senere i 1977 hvor Knud E. West byggede TOYOTA forhandlingen på C.E.Christiansens Vej 45 ( nu FRIMANN BILER ).

Det er med denne baggrund jeg har interesse i at skildre denne lidt enestående begivenhed.

Andre steder i vort område er opstået en autoforhandling f.eks. ved om- eller tilbygning af eksisterende lokaler - MEN en autoforhandling "op af den bare jord" er noget specielt - i hvert fald set med mine øjne.


23. september 2007

Det er ikke til at se det hvis man ikke lige ved det.

På denne flotte eftersommerdag ( nogle siger efteråret er begyndt MEN.... ) kan man se at grunden er lagt ( eller støbt ) til byens nye autoforhandling.

Efter det annoncerede skal denne åbne med forhandling af HYUNDAI biler 01. januar 2008. Den store jordbunke er nu fjernet og det er nu tydeligt, for os der dagligt passerer, at "der sker noget" på byggepladsen.

 

29. september 2007

"Markedsføringen" af byens nye HYUNDAI forhandling er begyndt - det første spæde tegn på dette kan ses på fotoet til højre for denne tekst.
Brdr.Engberg Maribo - skilt

 

29. september 2007

I den forløbne uge er der kommet et meget synligt tegn på at en autoforhandling "rejser sig" på Werner Larsens Vej. Stålspær til såvel udstilling som værksted er kommet på plads.

Grunden bliver planeret samtidig med at rabatterne på den offentlige del af arealet færdiggøres.

Brdr. Engberg Maribo - spær er rejst.

 

05. oktober 2007

Visuelt er der ikke sket den store ændring med Brdr. Engberg's nye filial i Maribo i ugen siden fotoet ovenfor "blev taget" - MEN sådan er det i alle byggerier.

Nogle operationer er betydeligt mere synlige end andre og sidste uges placering af spær var virkelig noget der kunne ses. Flere materialer er dog kommet til ligesom stålspærene er skruet bedre sammen.

Læg dog specielt mærke til det spirende græs på rabatten - næsten som et symbol på den også "spirende" autoforretning.

I den forløbne uge er det annonceret at Brdr. Engberg har suppleret deres HYUNDAI forhandling med forhandling af varevogne fra LDV

Bdr.Engberg i Maribo den 05. oktober 2007

 

13. oktober 2007

Fotoet til højre er taget i næsten forårsagtigt solkin - MEN det er altså efterår og byggeriet af Maribo's nye HYUNDAI forhandling skrider planmæssigt frem ( tror jeg da - det er jo ikke mig der står for byggestyringen ).

Som sagt er det efterår - omend en smukt efterår og der bliver nok snart brug for det tag på bygningen som er i gang med montering.

Brdr. Engberg 13. oktober 2007

 

20. oktober 2007

Fotoet af arbejdet i den forgangne uge viser at de 2 haller ( det må sammenlagt være en hel - undskyld - sikke noget vrøvl ) er ved "at blive skruet sammen".

For at vise lidt forandring er fotoet denne gang taget fra øst.

Vi håber på godt vejr nogen tid endnu - det vil lette det videre arbejde for alle parter.

Brdr. Engberg i Maribo - foto taget 20. oktober 2007

 

28. oktober 2007

Endnu et foto taget fra øst af Maribo's nyeste autoforhandling.

Det er tydeligt at arbejdet skrider fremad, men en forsigtig vurdering fra en "ikke branchemand" såfremt byggeriet skal indeholde en fuldt færdig autoforhandling pr. 1/1-2008:

Ved du hvad der skal på   - der skal fart på.

Brdr. Engber i Maribo - Foto taget 28.Okt. 2007.

 

03. november 2007

Fotoet denne flotte efterårsdag er taget fra syd.

Som det kan ses er der snart klar til at beklæde såvel tag som sider - glas til udstilling "er kørt i stilling" ( der står også noget glas på vejarealet vest for byggeriet ) - der sker sandsynligvis noget "der kan ses" meget snart.

Vejrudsigten for den kommende uge ser ikke for godt ud til udendørs arbejde - MEN vi håber det bedste for etableringen af Maribo's nye autoforhandling.

03. november 2007

 

10. november 2007

Vejret er stadig fint og "ugens foto" er taget fra vest.

Som det tydeligt kan ses er der i denne uge udført noget arbejde der virkelig kan ses - tagbeklædning er påbegyndt og yderligere materialer er placeret "i" og ved bygning.

10. november 2007

 

18. november 2007

Her i uge 46 kan det tydeligt ses "at der er sket noget" med byens nye HYUNDAI forhandling. På begge haller er der udført arbejde med beklædning af udvendige dele.

Klik på denne tekst for at se et foto fra en anden vinkel.

I gårsdagens udgave af FOLKETIDENDE blev det samtidig bekendtgjort at BRDR. ENGBERG har fået forhandling af MITSUBISHI biler i deres Nykøbing F.- afdeling. Denne forhandling skal dække Falster hvorimod salget af MITSUBISHI på Lolland stadig skal dækkes af den centralt beliggende forhandling i Vester Ulslev.

Brdr. Engberg Maribo 18.11.2007

 

25. november 2007

Uge 47, rimeligt vejr efter årstiden og stadig "fuld skrue" på byggeriet på Werner Larsens Vej i Maribo.

Hallen i forgrunden ser ud til at blive "et noget isoleret tilfælde" - økonomi skal der være i byggeriet - økonomi som også er ledeordet i de produkter der primo 2008 skal sælges og repareres i lokalerne.

Klik på denne tekst for at se et foto af byggeriet fra øst.

Brdr. Engberg Maribo 25.11.2007

 

01. december 2007

Nu er vi nået til julemåneden og der er stadig "åbent hus" på Brdr. Engberg's nybyggeri på Werner Larsens Vej i Maribo - MEN det går fremad.

I den forløbne uge er det tydeligt at der er monteret endnu flere udvendige "tætninger" og det hele begynder "at ligne noget". Vejrudsigten for den næste uge tegner ikke for lyst, så det er rart for medarbejderne på pladsen at en del arbejde kan forgå under tag.

Klik på denne tekst for at se byggeriet fra en anden placering.

Brdr. Engberg byggeri i Maribo den 01. december 2007

 

08. december 2007

På ugens foto der er taget denne solbeskinnede lørdag eftermiddag er det tydeligt at byggeriet af Maribo's nyeste autoforhandling tager form.

Såvel værksteds- som udstillingsdelen er snart lukket af for fugtige vejrlig, men undertegnede håber selvfølgelig på fornuftigt vintervejr, så vi alle snart kan glæde os over et nyt "vitamintilskud" til byens industrikvarter.

Klik på denne tekst for at se byggeriet fra tilkørselsvejen.
Brdr. Engberg i Maribo 08. Dec. 2007

 

15. december 2007

På ugens foto er det nu tydeligt at se hvordan det færdige resultat af udstillingsbygningen bliver. Personligt vil jeg fremhæve det at sider og gavle er udført helt i glas - det bliver et flot og lyst lokale de koreanske biler bliver udstillet i.

Det lyse lokale vil der også helt sikkert blive lagt mærke til fra motorvejen efter mørkets frembrud.

Klik på denne tekst for at åbne en større udgave af fotoet til højre.

Klik på denne tekst for at se et foto fra en anden vinkel.

Brdr.Engberg 15. december 2007

 

22. december 2007

På denne noget overskyede vinterdag står det klart at byggeriet af autoforhandlingen på Werner Larsens Vej skrider fremad. I den forløbne uge er der bla. monteret lysskilte på såvel facade som ved tilkørselsvejen, som et synligt bevis på de fremtidige aktiviteter på adressen.

Min personlige mening om et byggeri der udefra fremstår næsten færdig: Pænt og nydeligt uden for mange "dikkedarer".

Klik på denne tekst for at se byggeriet fra øst.

Brdr. Engberg 22. december 2007

 

05. januar 2008

Denne uges foto er taget fra syd for at markere at byggeriet udvendigt "ser helt færdigt ud" - indvendig mangler en del arbejde.

For os der dagligt passerer tidligt om morgenen og sent om aftene er det tydeligt at se at håndværkernes arbejdsdag er blevet længere   - det udendørs lys er i hevrt fald tændt kl. 06.00.

Brdr. Engberg 05. januar 2008

 

12. januar 2008

I ugen der er gået er der lavet en del udendørs arbejde - opsætning af pæle omkring udstillingspladsen på hjørnet og opsætning af flagstænger.

Uden tvivl: Pladsen udenfor udstillingsbygningen har en rigtig god placering tæt ved Maribo's omfartsvej, C.E.Christiansens Vej. Forbipasserende vil helt sikkert få øje på de udstillede biler, dreje af og i ro og mag studere "varerne".

Brdr. Engberg 12. januar 2008

 

19. januar 2008

Også i den uge der netop er overstået har byggeriet stået "i aktivitetens tegn". At dømme efter antallet af håndværkerbiler på og ved adressen er det tydeligt at det nu "er lige før" - men et blik ind i bygningerne indikerer at der stadig er noget arbejde der mangler at blive udført før de nye biler kan placeres.

Brdr.Engberg 19. januar 2008

 

27. januar 2008

Fotoet til højre er taget denne søndag hvor vejret arter sig pænt - kun med lidt blæst.

I lørdagens udgave af FOLKETIDENDE kunne man i Motortillægget læse at Brdr. Engberg satser på at åbne Maribo afdelingen lørdag den 01. marts, en åbningsdato der gør at den forventede salgsaktivitet i foråret "kan komme med".

På denne søndag er der også aktivitet ved byggeriet   - flisebelægning ved indkørsel bliver lagt.

Brdr.Engberg den 27. januar 2008

 

03. februar 2008

På denne solbeskinnede søndag formiddag er det "lysende klart" ( i mere end én betydning ) at slutresultatet af etableringen af byens nye HYUNDAI - forhandling snart kan ses.

Som det fremgår af dette foto, der er taget fra øst, er udenomsarealerne snart klar til modtagelse af såvel de nye som brugte biler der skal forhandles fra adressen. Udstillingsdelen virker også "næsten færdig" når der ses bort fra det nødvendige inventar.

Brdr. Engber Maribo den 03. februar 2008

 

09. februar 2008

Så kom bilerne. Nu er alle konturer af en ny bilforhandling så at sige i hus - biler, såvel indendørs som udendørs er placeret og udstyr på værksted er ankommet ( indrømmet - lidt nysgerrig er jeg ).

Som "gammel automand" ( årgang 1954 ) kan man ikke lade være at glæde sig over byens nyeste bilhus - det virker, som jeg ovenfor tidligere har nævnt, pænt og indbydende.

Brdr. Engberg Maribo 09. februar 2008

 

Medio uge 7 - 2008

Biludstilling by night.

I forbindelse med ét af de ovenstående fotos har jeg nævnt at udstillingsbygningen vil tage sig godt ud med lys på en mørk aften - fotoet til højre bekræfter vel denne på påstand.

OK, bygningen ligger ikke lige ud til omfartsvejen - alligevel vil den tiltrække noget opmærksomhed ( jeg har en enkelt gang mødt en billist i svinget "der var ved at dreje hovedet af led ).

Brdr. Engberg Maribo By Night

 

16. februar 2008

..og der kom flere biler.

At dømme efter "indholdet" af biler på den delvist indhegnede forplads kan man ikke være i tvivl om at Brdr. Engberg Biler A/S "mener noget med" deres nye filial i Maribo.

Der er ingen tvivl om at med dette tiltag vil Maribo "komme nærmere" det at være en "bilby" - ikke kun til glæde for bilejere i området - MEN i lige så høj grad til glæde for os andre i autobranchen. Et større "udvalg" af virksomheder vil øge aktiviteten ALLE steder.

Brdr. Engberg I Maribo den 16. februar 2008

 

24. februar 2008

Dagens foto viser en færdig autoforhandling klar til åbning førstkommende lørdag. Ejerne har sandsynligvis nogle dele indendørs der skal sættes på plads, forberedes m.v. inden åbning.

"Reportagen" fra min side er nu tilendebragt - jeg håber ovennævnte billedserie, har givet et godt indtryk af hvordan en autoforhandling kan opstå "på den bare mark" - en mark jeg s elv som barn har været med til at passe, idet min fader har været forpagter af området.

Jeg slutter med at vise autoforhandlingen med et foto taget fra øst ( link ).

Brdr. Engberg Maribo den 24.02.2008