4930-Logo

Hjemmearbejdsplads

 

Hjemmearbejdsplads - et gode for alle eller .....?

I disse år bliver talt meget om hjemmearbejdspladser - der er ingen tvivl om at flere og flere medarbejdere får tilbuddet om helt eller delvist at arbejde hjemmefra. Nu er 02. maj ligefrem udråbt til national hjemmearbejdsdag - så langt så godt.

På intet tidspunkt i debatten om hjemmearbejdspladser har der været talt om forbehold for brancher der på grund af forskellige forhold ikke kan tilbyde hjemmearbejdspladser. Det ligger "ligesom i luften" at alle medarbejdere i alle brancher hele arbejdsdagen sidder bænket bag en computer, og udfører dagens arbejde i "samarbejde" med denne.

Ja, det kunne være "hyggeligt" hvis alt arbejde kunne udføres bag et skrivebord ved hjælp af moderne IT - udstyr bundet op til virksomhedens system. Nej, der er altså nogle medarbejdere ( som bl.a. mine ), som er nødsaget til at "flytte nogle ting" via fysisk kontakt med "materialet".

Jeg er helt enig i at vi alle kunne have fordel af variation i arbejdsdagen - bl.a. i form af hjemmearbejde - dette vil også kunne mindske energiforbruget til transport. På den negative side tæller manglende kontakt til kolleger. I min branche ( autoreparation og rustbeskyttelse ) vil det dog kræve en investering af ( for mig ) uoverskuelige dimensioner at indrette hjemmearbejdspladser ( skønmæssigt ca. kr. 10 mio. for mine 3 medarbejdere ).

Klik på fotoet til højre og vurder selv hvad så'en arbejdsplads som den viste koster at indrette( incl. diverse installationer ).

Foruden manglende mulighed for hjemmearbejdsplads i min branche har jeg nedenstående spørgsmål :

Populistisk syn på hjemmearbejdsplads - ja, måske. Jeg vil dog hævde at det er min indgangsvinkel til et mere realistisk syn på problematikken omkring forbedring af arbejdsmiljøet i Danmark.

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen