4930-Logo

Siden er oprettet 28. januar 2012
                      Opdateret 28.01.2012.

Miljøaktivist - hvad nu ?

- lille vindmølle - hvad nu ?

Vindmøller lider jo, logisk nok, af det grundhandicap at de producerer strøm som vinden blæser. Selv om der tales mere og mere om de menneskeskabte klimaændringer der betyder flere og kraftigere storme, er der trods alt dage hvor det praktisk talt er vindstille.

Jeg er blevet i tvivl om hvad vindmølleelskere foreslår vi skal gøre på en vindstille dag ( jeg må her såvel som jeg har gjort på andre steder på dette website pointere at jeg ikke er vindmøllemodstander - jeg ønsker blot at disse kraftværker kan leve side om side med naturen ( mennesket er en del af naturen ).

Her er nogle muligheder ( set fra mit synspunkt ) :
  1. Sætte samfundet i stå indtil der er kommet gang i møllerne ?
  2. Købe strøm af "de andre" ?
  3. Bruge den energi der er lagret fra "de gode dage" med el - overskud ( f.eks. i brint og opvarmet vand ) ?
  4. Slap af, anvendelsen af solenergi, bølgeenergi, biomasse,vindkraft m.m. i kombination med et intelligent elnet giver så stor en stabilitet i vor energiforsyning, at vi ikke mærker vindkraften er "faldet ud".
Her er mine forsøg på svar :
  1. Det kunne være hyggeligt - jeg tænker her på mexikanere der sidder i middagssolen, skubber "hatten" ned over næsen og bare veeennnter.
  2. Absolut en brugbar mulighed. Vi håber så ikke at "de andre" producerer strømmen ved brug af kulbrinter i én eller anden form - så "ryger" vor grønne profil.
  3. Ikke en reel mulighed - jeg håber at et "endnu" kan sættes ind her - jeg forventer i hvert fald at det bliver virkelig snarest.
  4. Ren ønsketænkning - vor politikere har "sat alt på et brædt" og ikke sørget for at udrulle alle former for vedvarende energi i samme tempo som vindkraft.

Nej, kære venner og medborgere - se nedenstående video og tænk realistisk på fremtiden for vindkraft. Denne ene mølle der "blot lige roterer" giver "kun lige strøm til eftertanke".

Træk i "håndbremsen" for vindkraft og lad os stå sammen om udvikling af alle former for vedvarende energi. Vindkraft skal naturligvis også indgå i dette samspil - de andre kendte energiformer er "langt bagefter" - men nødvendige for en stabil energiforsyning.

Læs også   Kæmpe vindmøller på Lolland - et nødvendigt tiltag eller ..... ( link )

 

 
De nedenfor tilgængelige video er optaget den 24. januar 2012 kl. 14.41 på Engestoftevej.