Siden er oprettet 15.10.2007.

Perle i kurv
Perle hviler efter gåtur.

Løberute langs golfbanen er en af landets bedste

I "Folketidende" kunne man den 15. oktober 2007 på Maribo siderne under ovennævnte overskrift læse en beskrivelse af løberuten langs golfbanen.

Jeg har selv rødder i Refshale området idet min morfar ejede "Søagergård" indtil 1961. Jeg har derfor i mine barndomsår tilbragt meget tid langs Maribo Sø og det var derfor en kærkommen mulighed for mig og vores gårdhund, Perle, at vi i weekender kunne gå på stierne i området ved golfbanen. Det blev til gåture på såvel den nordlige del af golfbanen bag Blæsenborgskolen som på området langs Maribo Sø.

De oplevelser som der gennem Mona Carlsen's beskrivelse refereres til kan jeg sagtens nikke genkendende til idet både Perle og jeg har nydt turen langs Maribo Sø.

De positive oplevelser stoppede dog brat en søndag formiddag for et par år siden i området lige efter pumpestationen i Refshale ( tæt ved p-pladsen ). En tilsyneladende travl golfspiller skulle skyde ( eller hvad det hedder i deres sprog ) på tværs af den opmærkede offentlige sti - der var end ikke tid til at vente de få sekunder til vi var kommet forbi.

Da jeg ikke er typen der tager chancer der kan skade helbredet ( jeg kan sandsynligvis tåle at blive ramt af en golfkugle   -   MEN Perle kan ikke ) har vi efterfølgende holdt os væk fra dette naturskønne område.

Hvis blot der havde været skiltet med denne fortrinsstilling for golfspillere havde vi været advaret.

Når vi efterfølgende skal nyde Maribo Sø bliver det på området øst for golfbanen idet Mogens Christiansen og Bent Alsbæk ( de nuværende ejere af Søagergård ) har givet os lov til at benytte det tilhørende engområde.

Med venlig hilsen

Jørn Jørgensen
Nystedvej 32 - Maribo.