4930-Logo

Ubåd

Siden er oprettet 26. december 2011.

Har je' ideen til Lollands ny store turistattraktion ?

Det er en julidag hen under aften, jeg er netop kommet hjem fra arbejde - sidder og blunder lidt, hører en svag stemme i Radio Sydhavsøerne der taler om at Lolland Kommune har udsat en "dusør" til den der kan komme med en idé til en stor fremtidig turistattraktion her i området.

Jeg drømmer lidt og tænker at "noget med en ubåd" kunne være en idé - med en placering i et nuværende eller tidligere maritimt område - Nakskov, jo det må være en fortræffelig idé. Mine drømme går ud på at ubåden skal males gul og indrettes til en form for pub med focus på ældre engelske slagere - jeg kan ligefrem høre gæsterne synge med på We all live in a yellow submarine ( link ).

Området med "pub - ubåden" kan udvides med et beboelsesområde for overnattende gæster, der vil nyde den specielle stemning, der kan opleves i "den gule".

Det bliver stort.

MEN - "der skal mere til" - men hvad.

Jeg tænker efter en kort stund : Noget med planter og dyr.

Ja, et sted hvor forskellige former for planter og ligeså dyr kan trives i fred og fordragelighed under betryggende former - ikke en konkurrent til Knuthenborg Park - nej blot et sted som såvel lokale som turister bare må besøge under en tur på / til Lolland.

Så'en noget koster en masse penge i driftsomkostninger - ja, men det kunne kombineres med socialt arbejde. Lolland Kommune ( og naturligvis også andre kommuner ) har en masse udgifter til aktivering af personer med nedsat arbejdsevne. Disse personer vil kunne få en indholdsrig hverdag i kontakt med planter, dyr og besøgende.

Jeg så for nogle år siden i TV2 Øst at en person fra Kofoedsminde jævnligt blev kørt til Maribo Airport, hvor han sørgede for rengøring af cafeteriaet. Dette er et lavstatus-job, ja, men det giver indhold i hverdagen for denne person - det var en fornøjelse at se hvordan denne med iver gjorde dette arbejde. Vi har alle en plads i samfundet - det er blot vor fælles opgave at fordele disse pladser til fælles bedste.

Arbejdet med planter, dyr og turister i World Lolland vil fint kunne udføres som en form for beskæftigelsesprojekt.

Det kan blive stort.

Min kone, Laila, spørger om hvorfor jeg har parkeret bilen "sådan" - søvndrukkent svarer jeg at det er så jeg lettere kan "få fart" på ud gennem snedriven på Nystedvej. Vrøvl siger hun - det er juli, sneen er smeltet og du har sovet.

Jeg gnider øjnene - det har jeg vist. Gad vide om det jeg hørte i Radio Sydhavsøerne nu også var rigtigt - eller blot noget jeg havde drømt ?

Jørn Jørgensen
Nystedvej 32 / Victor Kolbyes Vej 9 - 4930 Maribo.