Indkørsel til klimakommunen Lolland
Klimakommunen, Lollands østlige tilkørselsvej -
klik på foto for at få vist en større udgave eller
klik her for at få vist et nærbillede.

Lolland Kommune   - en klimakommune

Lolland Kommune har valgt at satse meget på klimaområdet, så meget at Lolland Kommune, med ledelsens egne ord, har ydet en indsats der har vundet gehør jorden rundt og derved sat Lolland Kommune på verdenskortet.

En rigtig "klimaduks" som Lolland Kommune har naturligvis som det første tiltag sat sig for, ikke alene at reducere udslippet af drivhusgasser som f.eks. CO², men i lige så høj grad at sørge for nedbrydningen af samme - selvfølgelig med "naturlige midler".

Turister og andre som besøger vor dejlige del af Danmark, der drejer af ved motorvejsafkørsel nr. 47, kan straks se at her er virkelig en offentlig institution der lægger vægt bag ordene om at gøre noget effektivt ved miljøet. Se blot vejkantens uberørte fauna - man kan ligefrem fornemme at planterne i al deres udstrækning ligefrem suger den alt for høje koncentration af CO² til sig.

Uden at være professor udi det biologiske har jeg en formodning om at planternes optagelse af CO² er ( cirka ) ligefrem proportional med deres fysiske mål ( der er jo også sammenhæng mellem "top" og rodnet ).

Planterne er i høj grad "selvsupplerende" idet de uberørte frø har mulighed for at modnes og spredes, ikke alene til nærområdet, men også længere væk til stor glæde for såvel landmænd som haveejere. Disse "jordbesiddere" har derved mulighed at at være med i Lolland Kommune's klimatiltag, praktisk taget uden at røre en finger.

Åbn billederne i boksen øverst til højre og nyd at der her i landsdelen er en ledelse der ikke blot taler om klima, men også omsætter ordene i "handling".

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen,
Nystedvej 32,
4930 Maribo.