Siden er oprettet den 20.09.2009.

Mostrup's den grønne vejviser

Den grønne vejviser fra Mostrup   - nej tak.

Gennem den seneste uge har der i Folketidende været flere artikler om fejl i Mostrups den grønne vejviser   - det er med baggrund i denne omtale, jeg i nedenstående beskriver mine oplevelser med dette forlag.

I mit lille firma JAU2 - Jørns Auto & PAVA Center har jeg i mange år haft en mindre annonce i Mostrup's den grønne vejviser for Maribo.

I 1990 gik det dog galt   - jeg blev optaget med et forkert telefonnummer, et telefonnummer der tilhørte en en familie i Maribo's østlige bydel. Dette var selvfølgelig et irritationsmoment for denne familie der jævnligt skulle modtage en telefonsamtale som vi skulle have   - jeg var dog magtesløs overfor dette.

Lige så irriterende var det for os på værkstedet   - mange gange blev vi forespurgt om hvorfor vi ikke svarede vores telefon. I starten kunne vi ikke forstå dette spørgsmål   - senere blev vi klar over at disse opkald stammede fra kunder der først havde lavet et opslag i Mostrup's den grønne vejviser.

Jeg husker en kunde der ankom på cykel til vort værksted for at se hvad der var galt   - han kunne ikke komme i kontakt med os pr. telefon. Svaret var Mostrup's den grønne vejviser.

Jeg kontaktede selvfølgelig Mostrup's forlag for at få rettet fejlen, hvilket blev lovet.

Året efter kunne jeg dog se i Mostrup's den grønne vejviser at min henvendelse ikke havde båret frugt   - den samme families telefonnummer var stadig opført som værende vort. Hvis der blot havde været tale om en trykfejl med et ikke eksisterende nummer var fejlen til at leve med   - ingen ville blive generet af opkald til os foruden at den person der ringer op kunne høre at noget var galt.

Senere var jeg så "heldig" at få optaget mit eget nummer i Mostrup's den grønne vejviser   - jeg ønskede herefter ikke at få ændret på denne, af frygt for en gentagelse af førnævnte fejl.

Før hvert års udgivelse bliver jeg kontaktet af Mostrup vedr. ændringer   - jeg takker pænt nej. I år fik konsulenten dog overtalt mig til at få min web - adresse medtaget i annoncen   - vi aftalte pris m.v.. Efterfølgende modtog jeg en ordrebekræftelse på mail.

Denne ordrebekræftelse kunne jeg ikke helt forstå   - prisen var OK, men der var tale om et abonnement på anonncer, for at opnå den aftalte pris, hvilket jeg ikke telefonisk var gjort bekendt med. Jeg valgte herefter ikke at skrive under på "dokumentet" og undlod også videre kontakt til Mostrup.

Efter nogle dage blev jeg telefonisk kontaktet af konsulenten   - jeg gjorde denne opmærksom på ovennævnte forhold og meddelte kort at videre annoncering ikke kunne komme på tale. Nu blev tonen fra konsulenten skærpet. Jeg skulle skriftligt opsige annoncen i Mostrup's den grønne vejviser, da jeg var omfattet af en abonnementsordning   - noget som jeg på ingen måde kan erindre.

Jeg sendte en opsigelse, på trods af min tvivl om rigtigheden af konsulentens ord. Efterfølgende modtog jeg en bekræftelse på denne opsigelse hvori Mostrup's den grønne vejviser for 2010 / 2011 var nævnt   - 2009 / 2010 udgaven var ikke nævnt.

Jeg blev dog noget overrasket over at modtage en faktura for annoncering på trods af ovenstående ønske om at stoppe annoncering hos Mostrup / Eniro. Jeg sendte herefter en fax for at se en underskrevet ordrebekræftelse vedr. annoncering i 2009 / 2010 udgaven. Denne henvendelse blev besvaret med en kreditnota for tidligere modtaget faktura.

Jeg håber nu at jeg kan blive fri for at annoncere i Mostrup's den grønne vejviser for Lolland Kommune.

Til alle jer små selvstændige ude i landsdelen :   Glem alt om annoncering i alle trykte telefonbøger m.v. og få i stedet "strikket" en hjemmeside, der på et dagligdags sprog fortæller om dig og din virksomhed. En utrolig stor del af befolkningen ( unge såvel som ældre ) har adgang til internettet og bruger dette i stigende grad til informationssøgning.

Denne hjemmesides www - adresse kan du så udbrede kendskabet til ved lejlighedsvise ( mindre ) annoncer i ugeaviser sammen med et for dig relevant stof. Sørg dog for at denne hjemmeside er "søgbar" via Google, der er eneherskende i Danmark mht. internetsøgninger   - det er denne søgemaskine og intet andet der er relevant.

Det er OK at lade din nevø eller en anden du kender "der ved alt om it" lave din hjemmeside   - du skal blot være sikker på, som før nævnt, at den kan findes ved søgninger i Google. Hjemmesiden skal heller ikke være "alt for fancy"   - lav noget enkelt og beskrivende   - det er både du, din kunde og søgemaskinen bedste tjent med.

Hvorvidt du efterfølgende skal være repræsenteret i diverse lokale søgeindex er op til din tegnebog   - jeg tror ikke på at det lønner sig ( måske lige undtaget for den der udgiver indexet ). Fra et par kunder, som jeg har statistik på, kan jeg se at disse index ikke genererer nævneværdig trafik på deres hjemmeside.

Med venlig hilsen

www.4930.dk   Jørn Jørgensen


Bilag til ovenstående :

Opsigelse af annonce i Mostrup's den grønne vejviser.

Bekræftelse fra Mostrup's den grønne vejviser.

Faktura for annonce i Mostrup's den grønne vejviser.

Fax til Eniro vedr. Mostrup's den grønne vejviser.

Kreditnota for annonce i Mostrup's den grønne vejviser.