4930-Logo

Ambulance

Siden er oprettet 25. januar 2012
                      Opdateret 25.01.2012.

For højt antal dødsfald på sygehuset i Nykøbing F - fup eller fakta ?

Gennem de seneste dage har der i dagspressen talt meget om det for store antal dødsfald på sygehuset i Nykøbing F. - antal der er baseret på statistikker fra det offentlige system. Jeg har været så heldig at jeg ikke ( endnu ) har haft brug for vort "sygehussystem".

Nå man som udenforstående hører om disse disse høje dødstal på vort lokale sygehus, tænker man uvilkårligt uha, uha - det er slemt.

Heldigvis er der en borger fra Væggerløse, der træder frem i Folketidende tirsdag den 24. januar og fortæller sin historie om flere indlæggelser på netop sygehuset i Nykøbing F. Disse indlæggelser, der skyldes hjertefejl, er alle foregået i hast og denne person kan ikke nikke genkendende til den kritik, der er fremført. Han har kun lovord til overs til såvel personalet på sygehuset som til ambulancefolkene.

Når der fremkommer en sådan kritik mod et sygehus, som jo også er en arbejdsplads, er det personalet "på gulvet" kritikken først går ud over - det er jo dem "vi" møder ved eventuelle henvendelser. Af denne grund er det vigtigt at de der har haft en positiv oplevelse, står frem og fortæller offentligheden om denne.

Det er her jeg vil fortælle om en oplevelse fra juli 2007 hvor min kone, Laila, havde kraftigt forøget puls. Under et besøg hos en læge på Maribo Sundhedscenter, blev der sendt bud efter en ambulance, som efter en diagnose kørte Laila til sygehuset i Nykøbing F. Jeg "fulgte" selv med og kunne overvære en professionel behandling af min kone - en professionalisme der gik helt ned i detaljen ( efter hvad jeg som "almindelig" tilskuer kan bedømme ).

Behandlingen bestod i at der i Laila's venstre arm blev indsprøjtet lidt væske som skulle lave et stort hjerteslag, hvorefter hjerterytmen straks blev stabiliseret. Det står prentet i min hukommelse at lægen inden indsprøjtningen for en sikkerheds skyld selv kontrollerede papirmængden i det apparatur der skule lave EKG. Mængden blev skønnet for lille, og der blev straks fremskaffet yderligere mængde.

Ovenstående kan synes ligegyldig, men efter min mening bekræfter det at personalet på sygehuset i Nykøbing F ikke er "ligeglade" med patienterne - de tænker langsigtet.

Denne professionelle behandling blev samtidig udført på en menneskelig måde - specielt husker jeg, at der på trods af situationens alvor, var energi til at drille mig lidt over min nervøsitet omkring min kones tilstand ( indrømmet - jeg "hang" lidt ud ad vinduet for at få "frisk luft" ).

I juni 2011 blev én af mine medarbejdere dårlig omkring aftenstid, og vi fandt det nødvendigt at kontakte 112. Hele "optoget" fra Falck i Maribo ankom til vor virksomhed, og der blev straks lavet en forundersøgelse. Efter denne undersøgelse blev medarbejderen bragt til sygehuset i Nykøbing F. Min medarbejder oplevede en god og professionel behandling af personalet.

Samtidig vil jeg have lov at rose personalet fra Falck i Maribo for deres professionalisme i den del som jeg var tilskuer til. Jeg kan ikke på nogen måde genkende den kritik der af og til fremføres mod ambulancepersonale.

Derfor : Alle med en positiv oplevelse omkring Nykøbing F. sygehus bør stå frem og delagtiggøre os alle i den.

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen, Nystedvej 32 / Victor Kolbyes Vej 9, Maribo.