Denne side er oprettet 26.11.2007 - Siden er opdateret 30.11.2007.

Poul's ( Poul Christiansen's ) juletræ på torvet i Maribo.

Juletræet der i år pryder Maribo Torv er skænket af Poul Christiansen. Poul Christiansen ( eller blot PC ) har, som de fleste "indfødte" vist godt ved, arbejdet i Maribo Kommunes El Forsyning ( Maribo Kommunale Værker ).

Poul fortæller at han blev ansat med tiltrædelse påskelørdag den 01. april 1961 ( med mødepligt første dag ) og hans første vagt var tirsdagen efter påske uden nogen større introduktion. Poul afsluttede et langt arbejdsliv den 14. november 1997 - i de sidste mange år var Poul leder af el - afdelingen på Maribo Kommunale Værker. Os der kender Poul ved at han udførte dette lederjob til alles tilfredshed med sin fornuftsbetonede tankegang funderet i sin faglige dygtighed.

Poul lever i dag en aktiv pensionisttilværelse med base fra hjemmet på Eriks Vej i Maribo. Denne aktivitet består i vedligeholdelse af hjemmet og dets omgivelser, indkøb og projektering af modeljernbane foruden ophold i og ligeledes vedligeholdelse af sommerhuset i Marielyst området.

En lige så vigtig ting i Poul's tilværelse er hans hjælp til familie, venner og bekendte - en hjælp som vi ( bl.a. undertegnede ) er utroligt glade for TAK for det.

Poul, der gennem sit arbejde i Maribo har sørget for lys ( og anden elektricitet ) til alle os borgere, ville nu sørge for mere lys i sit sommerhus. Denne forøgelse af lyset skulle ske ved at fjerne et stort grantræ. I stedet for blot at fælde træet og omdanne dette til flis faldt tanken tilbage på sin gamle arbejdsplads, Maribo. Poul tænkte: Dette træ skal pryde Maribo Torv. Som sagt så gjort. Lolland Kommune blev kontaktet og snart var en aftale i stand.

Resultatet kan nu ses på Maribo Torv. Vejen dertil kan ses på nedenstående som er et udpluk af Poul's foto fra fældning og afhentning.

Med venlig hilsen

Jørn Jørgensen.


En ordentlig krabat der nu skal på "stroppetur".

Poul's juletræ

Et flot snit udført af én af Lolland Kommunes medarbejdere - så er det op på traileren.

Poul's juletræ

Heldigvis er træet ikke større end det kan ligge ned - MEN det er ikke så'en et træ man henter i skoven og bringer hjem i familiebilens bagagerum.

Poul's juletræ

Så er der "pakket" og turen går mod Maribo Torv.

Poul's juletræ

Poul har talt 31 ringe i roden - altså et træ i "moden alder".

Poul's juletræ

Træet på plads på Maribo Torv og klar til at "blive pyntet"

Poul's juletræ

Så er træet i gang med at blive klargjort af Poul's gamle kolleger ( ah, ham til højre er altå ikke gammel - jeg har selv haft ham i praktik som automekaniker ).

Poul's juletræ

30. november 2007 :

Poul's juletræ - nu med lys.

Så kom der lys i "Poul's juletræ". Under stor opmærksomhed og "festivas" ( jeg kunne høre musikken på Victor Kolbyes Vej ved aftenstide ) blev årets juletræ på Maribo Torv tændt.

Poul's juletræ - nu med lys