Regnvejr i Maribo den 23. august 2010

Nedenstående fotos og vedeo er taget ved JAU2 på Victor Kolbyes Vej 9

Kl. ca. 15.45 kom én af mine medarbejde, Hanno Brøndel, ind til mig og sagde at vort bremserullefelt, der er placeret bag vort værksted, stod under vand. Jeg går straks ud for at se på den eventuelle skade men tænker i det samme : Hvad med vor olieudskiller ?   -   det eventuelle problem med denne vil være langt større og kræver øjeblikkelig indsats.

Jeg går straks ud for at løfte låg til olieudskiller og kontrolbrønd, og det var det værst tænkelige syn der mødte mig - oliens overflade var kun ca. 30 cm "under niveau", og der skulle ikke ret meget mere vand til før olien ville løbe over og ud på vor p -plads ( se foto of video nedenfor ).

Straks forsøgte jeg, men tvivlsomt held, at pumpe så meget olie over i nogle tromler som det var muligt under disse omstændigheder. Det jeg var bange for var at når vandet "blev trukket tilbage" i kloaksystemet, ville det måske kunne "tage" lidt olie med fra vor udskiller ( jeg har tidligere blevet beskyldt for dette en gang i midtfirserne ).

Da jeg forlod virksomheden ved ca. 19 - tiden var niveauet i kloaken ikke faldet væsentligt. En kontrol kl. 21.30 viste "naturlig højde" og der var ikke spor af olie i kontrolbrønd - pyh-ha.

Det regnede stærkt, ja, men det har det gjort så ofte før uden at overfladevandet blev stående på vor grund som denne gang - Hvad var forklaringen ?

Javascript DHTML Image Web Scroller Powered by dhtml-menu-builder.com
Se billeder fra regnvejret den 23. august 2010 i Maribo - billeder er taget ved JAU2 på Victor Kolbyes Vej 9.
Klik på pile for at "spole" frem eller tilbage.
 
Regnvejr i Maribo den 23. august 2010 - her vist ved JAU2 på Victor Kolbyes Vej 9.
 
Regnvejr i Maribo den 23. august 2010 - her vist ved JAU2 på Victor Kolbyes Vej 9.